Nya och gamla nyheter, respektive pågående och tidigare projekt: publicistiska experiment, bloggar, poddar, tematiska urval, korta filmer, långa samtal, läsningar, fester och andra arrangemang.

Mer | Projektarkiv

Samira Motazedi

Samira Motazedi är tillbaka med nya texter efter sin uppmärksammade blogg om att leva som asylsökande och papperslös. Idag bor hon i Göteborg och måste vart tredje år söka nytt tillstånd för att få uppehålla sig här.

Kritik i diagram

Under åren kring sekelskiftet publicerade vi recensioner här på webbplatsen. Så icke längre, men recensionerna finns kvar…

Film

film Gläntas Instagramfilmer produceras i samarbete med Den Goda Byrån.

Gläntas verktygslåda

Det här är en verktygslåda, till vilken personer från olika skrån har bjudits in för att bidra med var sitt verktyg. Verktygslådan har på så sätt kommit att innehålla 21 verktyg i form av begrepp som kan användas för att bygga upp nya eller riva ner gamla samhälleliga strukturer, för att konstruera, omkonstruera, dekonstruera, destruera, eller vad det nu kan finnas behov av.

Poddar & ljud

Sven-Olov Wallenstein & Josefine Wikström om AdornoI samband med utgivningen av Theodor W Adornos Estetisk teori och Negativ dialektik, samt dess översättare Sven-Olov Wallensteins bok Adorno, samtalade Wallenstein med filosofen Josefine Wikström om Adornos betydelse idag. Lyssna på samtalet här: Glänta’s editorial scopeIn […]

Glänta om migration

Glänta ägnar ett år åt frågor om migration, i tre nummer på temat, fyra samtal och en kartutställning, samt genom Samira Motazedis blogg om svensk asylpolitik och om att leva papperslös i Göteborg.