Glänta ger ut fyra essäistiska nummer om året med olika teman i gränslandet mellan filosofi, litteratur, konst, politik och naturvetenskap – gärna allt på samma gång.

Tidskrift | Arkivet

Låt oss presentera Gläntas digitala arkiv

Otaliga gånger har vi genom åren försökt hitta en form för Gläntas digitala arkiv. Först nu – 28 år efter vår första dator, en Macintosh Classic – finns de tekniska möjligheterna för att presentera en lösning som vi hoppas kommer bli ett väl fungerande arkiv för våra prenumeranter. Detta innebär också att alla nya utgåvor av Glänta blir tillgängliga digitalt samtidigt med det fysiska numret. Arkivet finns tillgängligt som app till de flesta telefoner och surfplattor, samt i en webbversion för

datorn. För närvarande innehåller arkivet de senaste fem årens utgivning – inklusive de två sedan länge slutsålda numren om Sanningen och Kärleken. Arkivet utökas hela tiden och så småningom kommer du som prenumerant kunna läsa ur ett komplett digitalt arkiv med alla Gläntanummer hela vägen från starten 1993. Bli prenumerant här och logga in till arkivet på en gång.

Prenumererar du redan på Glänta? Gör så här för börja läsa i vårt arkiv:

1) Om du använder telefon eller surfplatta kan du ladda ner vår app, som finns till android och ios. Om du använder dator, surfa in på arkiv.glanta.org. För att ladda ner appen kan du skanna den QR-länk ovan som gäller för din enhet eller söka efter ”Glänta” i din appbutik.

2) Klicka på “Logga in” i rutan som dyker upp, och välj sedan ”Skapa konto”. Här fyller du i din mejl och väljer ett lösenord. (Din mejl måste finnas i vårt prenumerationsregister sedan innan – är du osäker på om vi har din mejladress, kontakta glanta@natverkstan.net.)

3) Bekräfta ditt konto via det aktiveringsmejl som skickats till adressen du uppgett. Om din mejladress inte känns igen, se punkt (5). Om du inte får något mejl, kolla spamkorgen.

4) Får du upp en ruta om att koppla ditt konto, välj “Koppla konto till prenumeration”. Nu kan du börja läsa.

(5) Står det ändå att du inte har en prenumeration, som i bilden nedan? Då behöver du fylla i ditt sexsiffriga kundnummer. Kundnumret hittar du på din faktura eller på kuvertet som Glänta skickas i.

(6) Om du inte hittar ditt kundnummer, kontakta oss på glanta@natverkstan.net så löser vi det och kopplar din prenumeration till Gläntas arkiv.

Inte prenumerant än?

Klicka här för att bli prenumerant! När du fyllt i och skickat in formuläret kan du logga in på arkiv.glanta.org med din mejl. Se punkt (1) ovan. Det kan ta ca 10 minuter innan din mejl aktiveras.