Glänta ger ut fyra essäistiska nummer om året med olika teman i gränslandet mellan filosofi, litteratur, konst, politik och naturvetenskap – gärna allt på samma gång.

Tidskrift | Arkivet

Nu finns Glänta i ett växande digitalt tidskriftsarkiv att läsa från datorn, mobilen och surfplattan. Alla nya utgåvor blir tillgängliga digitalt samtidigt med det fysiska numret och redan nu innehåller arkivet de senaste årens utgivning – inklusive de två sedan länge slutsålda numren om Sanningen och Kärleken. Arkivet utökas hela tiden med såväl nya som tidigare nummer, och så småningom kommer du som är prenumerant kunna läsa ur ett komplett arkiv med alla Gläntas nummer hela vägen från starten 1993.

Bli prenumerant nu och få tillgång till arkivet på en gång.

Klicka här för att bli prenumerant. När du fyllt i och skickat in formuläret kan du skapa ditt konto och koppla din prenumeration till arkivet. Se mer nedan. Kontakta glanta@natverkstan.org om du behöver hjälp att skapa ditt konto.

Eller gå till arkiv.glanta.org

Prenumererar du redan på Glänta? Gör så här för att skapa ett konto och börja läsa i arkivet:

Innan du kan logga in på arkivet behöver du skapa ett konto och koppla det till din prenumeration. Det kan du göra såväl i Glänta Arkiv-appen för android och ios som på webbplatsen. Vi rekommenderar den senare (arkiv.glanta.org).

Klicka på ”Logga in” och sedan ”Skapa konto”. Fyll i din mejl och välj ett lösenord i rutan som kommer upp.

Följ instruktionerna i aktiveringsmejlet som skickats till adressen du uppgett, dvs klicka på ”Bekräfta konto” och “Koppla konto till prenumeration”. Nu är allt klart och du kan börja läsa i arkivet. (Det kan ta ca 10 minuter innan ditt konto aktiveras.)

En mer utförlig guide hittar du här.

Får du inget aktiveringsmejl? Kolla spamkorgen.

Känns din mejladress inte igen?

Då saknar vi förmodligen din mejladress i vårt prenumerationsregister. Om du har tillgång till ditt sexsiffriga kundnummer kan du använda det istället för att koppla kontot. Kundnumret hittar du på din faktura eller på kuvertet som Glänta skickas i.

Om du inte har tillgång ditt kundnummer, eller några andra problem med inloggningen, kontakta oss på glanta@natverkstan.net så löser vi det och kopplar din prenumeration till Gläntas arkiv.

En mer utförlig guide för att skapa ditt konto hittar du här.