Omslag

Glänta 4.06 | Sanning och försoning

Sanning och försoning i Bosnien, Kambodja, Mexiko, Peru, Rwanda, Sydafrika, Tyskland.


Innehållsförteckning
Understreckade artiklar finns tillgängliga i fulltext.


Glänta 4.06 | Recensionsklipp

”Som alltid har redaksjonen komponert et stramt temanummer, for en stor del bestående av relativt korte tekster, mange oversatte, de fleste nyskrevne. Her er ingen «snakkiser», ingen tekopper, ingen aftensanger, ingen merkelapper overhodet – bare velredigerte, skarpe artikler som perler på en snor. Svenskene er velsignet med en tidsskrifttype som savner sidestykke her hjemme: Glänta har skarp politisk brodd, uten dermed å minne om Vardøger. Dessuten klarer redaksjonen å integrere skjønnlitteratur og billedkunst i stoffmiksen, uten at disse bidragene framstår som innleide gjøglenumre. Det er ingen liten bragd.”

Bendik Wold, Klassekampen 14/10 -06

”I en debatt som alltför ofta tassar fram på minerad mark vrider och vänder Glänta oförväget på perspektiven och tvingar oss att tänka till och tänka om.”
Ann Lingebrandt, Helsningsborgs Dagblad 29/10 -06

”Glänta innehåller också ett strålande reportage av Anders Johansson om Peru i en era av terrorism och korruption, en text av Louise du Toit om frågan som den sydafrikanska sanningskommissionen ”glömde” – nämligen våldtäktsoffren. Detta och mycket mer i ett nummer som, som vanligt, är häpnadsväckande väl sammansatt och mycket värdefullt.”
Jonas Thente, Dagens Nyheter 10/1 -07