2011-10-12 | Release för The Chimurenga Chronicle i Göteborg


Onsdagen den 19 oktober firar vi världsreleasen av den panafrikanska veckotidningen The Chimurenga Chronicle – en unik upplaga av en fiktiv tidning som gör en tidsresa bakåt i tiden för att återuppfinna nuet. Tidningen är daterad till den 18-24 maj 2008, första veckan av det främlingsfientliga våld som utbröt i Sydafrika 2008. The Chronicle behandlar händelser, scener och situationer världen över under den perioden.

The Chimurenga Chronicle släpps den 19 oktober i ett antal afrikanska städer (Kapstaden, Johannesburg, Lagos, Nairobi) samt – som enda europeiska stad – Göteborg. På affischer runtom i staden kan man ta del av upptakten till releasen, och i Chimurenga Newsroom kan man följa arbetet med tidningen.

Glänta har under året som gått fungerat som The Chronicles allra nordligaste redaktionella utpost, och presenterar den 19 oktober projektet tillsammans med Chimurengas formgivare Graeme Arendse, tillika dj under namnet Boeta G. Boeta G återfinns också bakom skivspelarna denna kväll.

I The Chronicle Reading Room, som är en del av Göteborgs Konstbiennal, kommer tidningen att finnas tillsammans med mikrofilmsläsare, datorer och ett referensbibliotek under biennalens återstående tid.

Plats: Röda Sten Konsthall
Tid: kl 19
Fri entré