2014-10-13 | Nytt migrationsnummer: release, läsningar och bar den 17 oktober


Gläntas andra nummer om migration, som vi firar i Moderna Museets bar fredagen den 17 oktober, handlar bl a om vägen från Gaza till Sverige, svenskars återmigration till Kurdistan, ex-jugoslaviska spritresor till Tyskland, migration till rymden, arbetskraftsinvandring till Brasilien, adoptionskritik i Sydkorea, ambassadören som migrant, att resa med döda kroppar, och innehåller översättningar av Gloria Anzaldúa, Hannah Arendt, Yoko Tawada med flera.

Dessutom Meriç Algün Ringborgs urval av frågor från visumansökningsformulär till länder runtom i världen, en be­arbetning av verket Billboards som visas som en del i utställningen Meriç Algün Ringborg – Att bli europé, med vernissage på Moderna Museet samma kväll kl 18-20 (samtal mellan Meriç Algün Ringborg och curator Fredrik Liew kl 18:30).
Under kvällen läser poeterna Maja Lee Langvad och UKON (som båda medverkar i numret) texter om transnationell adoption och om ordet som lögndetektor.

Maja Lee Langvad debuterade 2006 med dikt- och textsamlingen Find Holger Danske. År 2014 utkom hon med HUN ER VRED – Et vidnesbyrd om transnational adoption och Find Holger Danske Appendix.

UKON heter Ulf Karl Olov Nilsson, han är poet och psykoanalytiker och aktuell med romanen Jag befinner mig i ett överflöd av kärlek.

Bakom skivspelarna står Azar Nikbakht, aka Azarjoon, som bl a drivit klubben Mamarazzi i Högdalen.

Tid: 20-23
Plats: Moderna Museets bar, Skeppsholmen
Fri entré

Välkommen!