2022-11-16 | Glänta presenterar …


urpremiären för föreställningen ”Der Noether”, om en av 1900-talets mest framstående matematiker: Emmy Noether. Det är en föreställning om matematikens skönhet och dess plats i verkligheten, om en kvinnlig matematikers livsvillkor och hennes längtan efter en mer abstrakt värld. Av och med fysikern och författaren Julia Ravanis och scenkonstnären Ida Görsch. 

Glänta firar samtidigt ett nytt nummer, med titeln ”Jag vet mycket väl, men ändå…”. Numret handlar om det som vi vet inte finns, men ändå tror på, och det som vi vet finns, men ändå inte kan förklara. Vad är medvetandet? Varför drömmer våra hjärnor? Med hjälp av ”men ändå”-formeln navigerar numret mellan vetenskap och magi för att på bästa sätt kunna närma sig atommodeller, spådomar, skamkänslor och rymdbilder.

Plats: Oceanen, Stigbergstorget 8, Göteborg.
Tid: Onsdag 16 november, insläpp från kl 19. 
Föreställningen “Der Noether” kl 20-20:30. 

Innan och efter föreställningen: musik, bar, mingel.

Entré: 60 kr. Fritt inträde för prenumeranter!

Prenumeranter får det nya numret i brevlådan veckan efter releasen. Men från och med den 16:e går det att läsa numret i vårt nya digitala arkiv som ingår i prenumerationen. Om du inte är prenumerant redan kan du förstås bli det på glänta.org. Där kommer du också kunna beställa numret direkt.

Föreställningen uppförs med stöd från Göteborgs Stads kulturnämnd.