2010-11-02 | Chimurenga i Stockholm


2.10

Vi firar Glänta 2:10/Chimurenga med en högljudd kväll om tystnad!

Med anledning av att Glänta i det senaste numret – 2.10: conversations with poets who refuse to speak – maskerar sig till Chimurenga (och Chimurenga till Glänta) kommer tre medlemmar ur Chimurengas redaktion till Stockholm.

Tillsammans med klubb m/s och med stöd av Svenska Institutet arrangerar vi en kväll om tystnaden som motståndsstrategi.

Den internationellt uppmärksammade panafrikanska tidskriften Chimurenga är baserad i Kapstaden och representeras i Stockholm av Ntone Edjabe, Stacy Hardy och Graeme Arendse. Ntone Edjabe är författare, grundare av Chimurenga, curator för festivalen Pan African Space Station samt en del av Fong Kong Bantu Soundsystem. Stacy Hardy är författare, konstnär och forskare. Graeme Arense, alias Boeta G, alias Ramgee är illustratör och komiker, liksom Chimurengas bildredaktör, samt DJ i Fong Kong Bantu Soundsystem.

Kvällen inleds med att Ntone Edjabe, Stacy Hardy och Graeme Arendse (Chimurenga) samtalar med Hedvig Härnsten (Glänta) om poeter som vägrar att tala. Därefter framträder Chimurenga med rörliga bilder, ljud och text om tystnad som motstånd. Kvällen avslutas med att Ntone, Stacy och Graeme tar plats bakom skivspelarna som Chimurenga Factory.

Tid: tisdagen den 2 november kl. 19-23
Plats: Klubb m/s, Bloms Bar, Moderna Museet, Skeppsholmen