2013-09-27 | Bokmässefest på Trädgårn


Fredagen den 27 september bjuder Glänta och Göteborg International Film Festival på karnevalsfest med ryska och finska inslag. Denna gång på Trädgårn.

 

 

 

SILVANA IMAM & VANESSA MARKO
Silvana Imam är skog på litauiska och präst på arabiska. I somras kom hyllade hiphop-albumet ”Rekviem”. Själv kallar hon det skymningsmusik, rap för 2030-talet. På Trädgårn framträder hon tillsammans med Vanessa Marko, dj och en av initiativtagarna till det feministiska crewet Femtastic.

YKSIKAKSIFILMI PRESENTERAR:
DJ MIKKO MATTLAR
Helsingforsbaserade dj:n Mikko Mattlar, med egen radioshow på Radio Helsinki, spelar flitigt på egna och andras klubbar runtom i Finland. Han bjuder på det bästa av finsk populärmusik från 50-70-talen, schlager, tango och översatt pop.

ALICE BRATTHAMMAR & AMANDA MILICA IVANOVIC
Vår generation kommer att flippa ur” skrev Alice Bratthammar och Amanda Milica Ivanovic i Aftonbladet efter det så kallade Instagram-upploppet på gymnasieskolor i Göteborg i vintras. De är båda medlemmar i Pantrarna i Biskopsgårdens skrivgrupp.

GÖTEBORGSKARNEVALEN Johan Heintz låter oss under festen generöst ta del av hans foto- och videoarkiv över Göteborgskarnevalen (1982–1993).

DJ X-LENT
Dj X-lent spelar 80’s funk, 90’s, R’n’B, hiphop, funky grooves, boogie och neo-soul, och har öppnat för artister som Ice cube, Blackstreet, Labyrint, Medina, Adam Tensta m fl.

 

SUNDIN, FOLKHAMMAR,
ALMADHOUN, JÄDERLING
Bakom skivspelarna finner vi också skriftställarna Kajsa Sundin & Kristofer Folkhammar, Ghayath Almadhoun och Viktoria Jäderling.

 

Fredag 27 september kl 20:00–03:00
Entré: 100 kr. Inget förköp, biljett löses i dörren.
Vill du gå gratis på festen? Bli prenumerant på Glänta!
För blott 250 kr (ord pris 280 kr) får du fyra nummer av tidskriften och fritt inträde till festen. Som prenumerant köper du också Gläntas böcker 2 för 1, och får rabatt på Daidalos utgivning.
Skicka ett mail med namn, adress och telefonnummer till info@www.glanta.org senast torsdag den 26 september eller teckna din prenumeration i dörren till festen.

Vi ses!