2015-08-24 | Bokmässan. Releaser, samtal och fest


Under bokmässan 24–27 september hittar du oss i vår monter B07:31 (samma som tidigare år), som vi delar med Tankekraft Förlag.

I år har vi förutom goda mässpriser laddat upp med två nya titlar av Gilles Deleuze (om Kant och Proust), två nya titlar av Anders Johansson (om kärlek och män som skriver om sig själva), samt ett nytt nummer av Glänta om Djurkunskap.

Ur programmet:
Torsdag kl 15.30 i Aftonbladets monter:  Anders Johansson pratar med anledning av sin nya bok Självskrivna män om självbiografiskt skrivande, manlighet och Kerstin Thorvall med litteraturvetaren Maria Jönsson och författaren Annelie Jordahl. Efter samtalet finns Anders Johansson på plats i vår monter för att signera böcker och prata om jagproduktion.
Torsdag 18–19:30 i Gläntas monter: Montermingel. Det bjuds bland annat på vin, vatten och valnötter.
Fredag 14.30 i Aftonbladets monter: Anders Johansson pratar kärlek och subjektivitet med Åsa Linderborg med anledning av sin nya bok Kärleksförklaring. Efter samtalet finns Anders Johansson på plats i vår monter för att signera böcker och prata om kärlek.
Fredag 19–20 i Rättbuss: en resa från Järntorget till Gläntafesten; en förfest i kärlekens tecken med Anders Johansson som ciceron.
Lördag 12:30–12:50
i vår monter: Litteraturvetaren Nils Olsson (författare till Konsten att sätta texter i verket) samtalar med författaren och kritikern Elisabeth Hjorth om Förtvivlade läsningar.
Lördag 15:00–15:30 i vår monter: Erik Nilsson presenterar ”Djurens droglära” från Gläntas senaste nummer, om djurkunskap.

Dessutom: Gläntas bokmässefest!

Som sig bör ställer vi under fredagen till med fest. Denna gång på Hotell Opalen, som ligger ett stenkast från mässan, mittemot biografen Bergakungen. På scenen står Aurelia Dey och dansare. Bakom skivspelarna Sister Justice, och dessutom författarna Judith Kiros, Mattias Alkberg, Felicia Mulinari, Elis Burrau, Erik Nilsson m fl.

Entré: 100 kr, inget förköp. Fri entré för Gläntas prenumeranter!

Prenumerera på Glänta! För blott 250 kr (ord pris 280 kr) får du fyra nummer av tidskriften och fritt inträde till festen. Skicka ett mail med namn, adress och telefonnummer till info@www.glanta.org senast torsdag den 24 september eller teckna din prenumeration i vår monter B07:31 på mässan, eller i dörren till festen.