2022-09-24 | INSTÄLLT: Achille Mbembe på Bokmässan


För första gången kommer nu en bok av filosofen Achille Mbembe på svenska. Kritik av det svarta förnuftet är en kartläggning av rastänkandets historia och av hur föreställningar, fakta och fantasier om Afrika har gett upphov till den mänskliga kategorin ”svart”. Mbembe beskrivs inte sällan som en av vår tids mest inflytelserika politiska teoretiker och en förgrundsfigur inom det postkoloniala tänkandet. Boken släpps på Bokmässan.

Achille Mbembe på besök i Göteborg

Med glädje kan vi meddela att Achille Mbembe medverkar i två programpunkter på Bokmässan! Lördagen den 24 september dyker han upp på Aftonbladets scen kl 12 för att prata om boken med Stefan Helgesson, professor i engelska med fokus på litteratur från Afrika. Sedan samtalar de vidare i Bokmässans seminarieprogram kl 17, sal F2. Missa inte det! Mellan programpunkterna på lördagen kommer han finnas på plats i Gläntas monter B07:08.

Om vi har tur gästar han även Gläntafesten på Bokmässan by Night fredagen den 23 september! Mer om festen och hur du hamnar på Gläntas gästlista här.