2011-03-07 | Biomakt, begär och rasism: schema för mars


Serien ”Biomakt, begär och rasism” i arrangemang av Clandestino institut tillsammans med Glänta fortsätter löpande varje måndagskväll under våren.

Som Gläntaprenumerant går du in gratis vid de elva tillfällen som återstår (annars 40 kr/tillfälle). Fri entré gäller även dig som har festivalpass för Clandestinofestivalen 2011.

Kl 18-20, Clandestino institut (Win-Win), Tredje Långgatan 13 b, Göteborg

7 mars: Mette Moestrup ”Brev till Mara”
Mette Moestrup är poet och bor i Köpenhamn. Utkom senast med Jævnet med jorden. På svenska finns Golden Delicious (2005). Hon är också lärare på bland annat Litterär Gestaltning i Göteborg, och utgör ena halvan av poesi- och ljudkollektivet SHE’S A SHOW.

14 mars: Sven-Olov Wallenstein ”Foucault, biopolitik & liberalism”
Sven-Olov Wallenstein är filosof och översättare, verksam vid Södertörns högskola och som chefredaktör för tidskriften SITE. På senare tid har han skrivit bl a Biopolitics and the Emergence of Modern Architecture och översatt Giorgio Agambens Homo Sacer. Inom kort utkommer hans översättning av Michel Foucaults Biopolitikens födelse.

21 mars: Michael Azar ”Frantz Fanon och rasismens logik”
Michael Azar är författare och docent i idéhistoria vid Göteborgs universitet. Han har givit ut fem böcker, senast Vittnet och Döden i Beirut. I höstas spelades hans pjäs Jag är en annan på Angeredsteatern i Göteborg. Han medverkar också med en essä om dödspolitiken i senaste numret av Glänta.

28 mars: Tanja Ostojić ”Crossing Borders: Development of Different Artistic Strategies”
Den Berlinbaserade konstnären Tanja Ostojić har de senaste åren uppmärksammats för sin politiskt laddade konst som blottlägger de gränser som genomkorsar och kringskär Europa – såväl geografiskt som juridiskt. I Gläntas senaste nummer om offer och martyrer medverkar Ostojić med verket ”Looking for a husband with an EU passport”.