2014-08-28 | 2014-08-28 Vad är det för ett krig


Jag vet inte längre vad det är för slags krig Migrationsverket för mot mig. De verkar se mig som en främmande makt som har för avsikt att annektera ett antal kvadratmeter i en lägenhet i Sverige. Med hela sitt försvar har de nu lyckats stå emot mitt anfall i snart två och ett halvt år. Kanske tror de att jag sitter på ett atomvapenprogram, redo att utvecklas så snart jag lyckas skaffa mig en lägenhet där jag kan arbeta ostört.

De måste ju veta att något har hänt i Iran som gör att jag inte kan återvända. Varför skulle jag stanna i två och ett halvt år i ett land utan någon rätt till studier, till att arbeta eller ens till ett bibliotekskort? Och de vet ju att jag och Sverige inte skulle haft någon relation överhuvudtaget om det inte varit för att den islamiska republiken Iran har lagar som med kraft vänder sig mot specifikt kvinnor.